Σε μια συνέντευξη, η πρώτη εντύπωση μετράει, καλώς ή κακώς, επομένως, είναι σημαντικό να δώσετε βάση και στην εμφάνισή σας εκτός της προετοιμασίας για τις ερωτήσεις συνέντευξης που θα ακολουθήσουν.
Φυσικά, το ντύσιμό σας θα πρέπει να εξαρτηθεί τόσο από το επίπεδο της θέσης εργασίας όσο και από τον κλάδο δραστηριότητας της εταιρείας. Παρακάτω, σας δίνουμε ενδεικτικές κατευθυντήριες γραμμές για ένα σωστό ντύσιμο σε μια συνέντευξη εργασίας σε 4 βασικούς κλάδους.
Εδώ, δε θα χρειαστείτε τόσο αυστηρό και επαγγελματικό ντύσιμο, σίγουρα όχι κοστούμι ή ταγιέρ. Ωστόσο, αν έχετε κάνει αίτηση για πιο υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας, αυτό πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στο στυλ σας.
- Θέσεις στα Χρηματοοικονομικά
Αυτός ο κλάδος δίνει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και στην ακρίβεια. Άρα, πρέπει να φροντίσετε να έχετε ένα προσεγμένο ντύσιμο, χωρίς υπερβολές.
Αν κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας σε τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να προβάλλετε με την εικόνα σας ότι μπορείτε να διαχειριστείτε οποιαδήποτε κρίση. Έτσι, επιλέξτε ένα ντύσιμο που να δείχνει ότι είστε επαγγελματίας και ξέρετε να επιβάλλεστε.
Εδώ, πολλά εξαρτώνται από το προϊόν που πουλάει η εταιρεία όπου αναζητάτε εργασία. Για παράδειγμα, αν θέλετε να εργαστείτε ως πωλητής σε εταιρεία μόδας, είναι χρήσιμο να δείξετε ότι είστε καλοντυμένος/-η ενώ μπορείτε να υιοθετήσετε πιο casual ύφος αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη σε μια εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Σημειώστε, βέβαια, ότι τα παραπάνω είναι ενδεικτικές επιλογές. Το τελικό σας ντύσιμο πρέπει να προκύψει εφόσον έχετε μια καλή εικόνα της εταιρείας στην οποία θα πάτε, δηλαδή αν είναι πολυεθνική, που συνεπάγεται πιο επίσημο ύφος, ή start-up εταιρεία, όπου συνήθως δεν απαιτείται τόσο αυστηρό ντύσιμο.