Κατά την αναζήτηση εργασίας είναι πολύ πιθανόν να προκύψει επικοινωνία με εταιρείες εύρεσης προσωπικού . Τα 6 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξει ένα στέλεχος κατά την επαφή του με οποιονδήποτε σύμβουλο ανθρώπινου δυναμικού είναι:
Μην στέλνετε, μαζικά, e-mails. Εστιάστε στην θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει πραγματικά και δείξτε ποιός είναι ο επαγγελματικός σας στόχος. Επίσης, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να βρείτε ποιος είναι οα σύμβουλος hr από την εταιρεία που σας ενδιαφέρει (ανάλογα με τον επιθυμητό εργασιακό τομέα) για να έχετε πιο προσωποποιημένη επικοινωνία.
Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της εργασίας. Η αναζήτηση εργασίας δεν είναι παιχνίδι αριθμών! Οι θέσεις εργασίας για τις οποίες εκδηλώνετε ενδιαφέρον θα πρέπει να σχετίζονται με την εμπειρία σας και τις ικανότητες σας. Το βιογραφικό σας και η συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να είναι διαμορφωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις που αναγράφονται στις αγγελίες εργασίας
Να είστε ευέλικτοι.Βασικός ρόλος ενός recruiter είναι η εξυπηρέτηση του πελάτη. Σε περίπτωση που οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας δεν ταιριάζουν με το προφίλ σας, η ενδεχόμενη «πίεση» προς τον συγκεκριμένο σύμβουλο hr δεν θα είχε απαραίτητα το επιθυμητό αποτέλεσμα .
Προσοχή στο βιογραφικό σας. Ένα γραμματικά και συντακτικά ορθό βιογραφικό είναι σαφώς πιο ελκυστικό από ένα λανθασμένο. Σε πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε στην εύρεση εργασίας προσπαθήστε να μην κάνετε λάθη.
Να είστε ακριβείς.Είναι ουσιώδες να μπορείτε να περιγράψετε επακριβώς ποια θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, καθώς και να επικοινωνήσετε αυτό σας το ενδιαφέρον στον εκάστοτε υπεύθυνο.
Μην αναφέρετε παραποιημένα στοιχεία. Το να αναφέρονται στο βιογραφικό σας στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι κάτι που εύκολα μπορεί να ανακαλυφθεί και σίγουρα θα έχει άσχημες επιπτώσεις για την εικόνα σας.