Η έλλειψη προετοιμασίας, η μη ενδεικνυόμενη συμπεριφορά, η έλλειψη ειλικρίνειας είναι στοιχεία που πιθανότατα θα αποτρέψουν έναν εργοδότη από το να σας προσλάβει.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 συχνά λάθη, τα οποία μπορείτε εύκολα να αποφύγετε σε μια συνέντευξη επιλογής, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης.
1. Το να μην δείχνετε ότι έχετε κάνει έρευνα για την πιθανή εργοδότρια εταιρεία. Οι υποψήφιοι με προσόντα μαθαίνουν ότι μπορούν για την εταιρεία που τους ενδιαφέρει πριν κάνουν αίτηση για τη θέση. Αυτό διότι γνωρίζουν ότι η εξοικείωσή τους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας θα τους δώσει ένα προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους.
2. Η διαφοροποιημένη συμπεριφορά σε στελέχη που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις. Αν κληθείτε για μια δεύτερη ή τρίτη συνέντευξη, στην οποία θα συνομιλήσετε και με κάποιους πιθανούς μελλοντικούς σας συναδέλφους, καλό θα ήταν να μην του/blog/wp-admin/post.php?action=edit&post=3361ς συμπεριφερθείτε διαφορετικά από ότι συμπεριφερθήκατε στον manager ή τον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού κατά την πρώτη συνέντευξη.
3. Το να μην μπορείτε να παρέχετε λεπτομέρειες, παραδείγματα ή αποδείξεις για ότι λέτε στην συνοδευτική επιστολή σας. Η αδυναμία παροχής παραδειγμάτων και λεπτομερειών για την απόδοση και τις επιτυχίες σας δείχνει ότι ίσως δεν έχετε τις ικανότητες και τα προσόντα που ισχυρίζεστε.
4. Η καθυστερημένη άφιξη για την συνέντευξη. Το να καθυστερήσετε στο ραντεβού σας για την συνέντευξη επιλογής είναι ένδειξη αδιάφορου, μη επιτυχημένου ατόμου. Ακόμη δείχνετε έτσι ότι δεν σέβεστε τους ανθρώπους και τον χρόνο τους και φυσικά ένας πιθανός εργοδότης δεν θα υποθέσει ότι θα συμπεριφέρεστε διαφορετικά στην εργασία σας.
5. Το να μην αναλαμβάνετε ευθύνες για παρελθοντικές αποτυχίες. Αν οι λόγοι που επικαλείστε για οτιδήποτε έχει πάει στραβά στο εργασιακό σας παρελθόν, δεν περιλαμβάνουν τίποτα που εσείς μπορούσατε να ελέγξετε, τότε η εικόνα που δίνετε στον πιθανό σας εργοδότη δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσατε. Οι εργοδότες αναζητούν άτομα που παραδέχονται τα λάθη τους, μαθαίνουν από αυτά και τα διορθώνουν. Η ανάληψη ευθυνών δείχνει άτομο που έχει τον έλεγχο της ζωής του και είναι ικανό να προοδεύσει.
Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω στο μυαλό σας, είναι στο χέρι σας η προβολή μιας επιθυμητής εικόνας στην επόμενή σας συνέντευξη.