Γράφει η Μαρία Κασσωτάκη, Senior Consultant, Technology Specialty.
Το βιογραφικό είναι η πρώτη εικόνα που θα έχει ο υποψήφιος εργοδότης για εσένα!
Αξιολογώντας καθημερινά δεκάδες βιογραφικά, έχουμε συγκεντρώσει για εσένα τα παρακάτω tips:
Ανέφερε τα projects στα οποία έχεις δουλέψει και τους κλάδους στους οποίους έχεις εμπειρία (πχ banking, telecommunications, European projects). Ακόμη κι αν δεν έχεις ακόμη εργασιακή εμπειρία, μπορείς πάντα να αναφέρεις projects που έχεις δουλέψει στις σπουδές σου.
Χρησιμοποίησε έναν πίνακα με τις τεχνολογίες που έχεις δουλέψει. Ανέφερε γλώσσες, frameworks, libraries, databases, operation systems, κτλ, κατά προτίμηση από την εργασιακή σου εμπειρία (όχι ακαδημαϊκές γνώσεις).
Γράψε σε bullets τις αρμοδιότητες που είχες εσύ στην κάθε εταιρία και θέση. Απέφυγε τις μακροσκελείς περιγραφές του τι κάνει η εταιρία στην οποία έχεις εργαστεί, και δώσε έμφαση στα δικά σου tasks.
Trainings & certifications. Κάνε highlight εκτός από τις σπουδές σου και οποιοδήποτε training έχεις κάνει πάνω στο αντικείμενό σου. Τα certifications έχουν φυσικά μεγάλη βαρύτητα, οπότε φρόντισε να είναι γραμμένα ίσως και δεύτερη φορά στο βιογραφικό (πχ. επιγραμματικά σε μια εισαγωγική παράγραφο).
Το πώς είναι γραμμένο το βιογραφικό σίγουρα θα παίξει ρόλο στο να ξεχωρίσει. Φρόντισε να είναι ευανάγνωστο και ξεκούραστο στο μάτι. Απέφυγε τις παραγράφους και χρησιμοποίησε bullet points και μικρές προτάσεις.
Συμπεριέλαβε links με τα social media profiles σου- LinkedIn, GitHub, Stackoverflow όπου μπορεί να δει κάποιος περισσότερες πληροφορίες για τις γνώσεις σου, ακόμη και δείγμα από projects σου!
Τα tips μας τελειώνουν κάπου εδώ...
Μην ξεχνάς ότι το βιογραφικό είναι ο καθρέφτης του υποψηφίου, οπότε αξίζει να επενδύσεις στο να το κάνεις ελκυστικό!
Η Μαρία ξεκίνησε στη Randstad το 2015 ως σύμβουλος στο τμήμα Technology. Έχει εμπειρία από το 2005, αρχικά στον τομέα των Πωλήσεων & Recruitment και από το 2012 σε Recruitment Consulting. Ειδικεύεται στη στελέχωση θέσεων ΙΤ τα τελευταία 4 χρόνια και διαχειρίζεται θέσεις Developers, Systems Engineers, Architects, Business Analysts, Testers, Project / ΙΤ Managers κτλ, σε όλα τα levels.